Sóska és tészta avagy Pasis ügy

2017-10-10

sponsored links

Na kérem, most tessék bátran nevetni. Ott hátul is.
Talán már említettem, hogy engem, itt a házban, ahol lakom, szeretnek vagy...., de mindegy.
Amikor tök szezon volt, böcsüettel sorakoztak a tökök, az ajtóm elõtt, mire hazaértem és nem kétszer. Ezen kívül néhány patiszon, egy-két paradicsom, paprika nagy adag csípõs, de olyan, hogy a szomszéd néni, azt mondta, -Gyerek, ettõl még a vala... valamid is füstölni fog.-
Tegnap, amikor rápillantottam az kilincsen lógó kis zacsira, ami tele volt szép zöld levelekkel, egybõl tudtam hogy narkós leszek, egybõl tudtam, hogy ma fincsi, spenótos-penne lesz a mönü. Pasis módon, ahogy bevittem  a lakásba, úgy zacsistól letettem a, a, hát a, valahova.
Ma amikor neki láttam a fõzésnek, meglepõdve tapasztaltam, hogy valaki kiette a penne tésztát a spájzból.
Gyerünk a boltba, tej, kolbász, pékárú, hypo, mûsorújság, és csoki a gyerekeknek < ez egy jó indok, még akkor is ha nincsenek is gyerekek.
Aztán haza, és vissza penne-ért.
Most aztán minden meg van; de a lépcsõházban találkoztam a szomszéd nénivel, és kapva az alkalmon,  megköszöntem neki a spenótot. 
Õ mosolyogva, csak annyit mondott:
-Szívesen; ? sóska.




ZAMATOS SÓSKÁS PENNE
Hozzávalók:
25-30 dkg penne
60 dkg friss sóska
15 dkg sárgarépa
4 ek. virágméz
4 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
3-4 ek. olívaolaj
10 dkg vékonyra szeletelt, füstölt sonka (pl.fekete erdei)
A tésztát kifõzzük.
A sóskát megmossuk, a középsõ erét kitépkedjük, majd forrásban lévõ vízben 1 perc alatt megfonnyasztjuk, leszûrjük. Egy deszkán, éles késsel "csapkodva" pépesre vagdossuk, de aprító géppel is csinálhatjuk -gondolom, bár nekem nincs ilyenem-. 
A fokhagymát durvára aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük.
Száraz serpenyõbe csurgatjuk a mézet, elkezdjük hevíteni, amikor szépen felhabzik beleszórjuk a fokhagymát, finoman megkaramellizáljuk, aztán hozzáadjuk a sóskát, a répát és az olívaolajat. Megsózzuk, kavargatva, 1-2 percig pároljuk, majd a tejszínnel és kb. ugyanannyi vízzel felöntve, közepes lángon sûrûre forraljuk.
A kifõtt penne tésztát, beleforgatva, tálaljuk, a tetejére pedig keskenyre csíkozott, és megpirított sonkát szórunk.  












Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s