Sós túrós burek medvehagymával

2017-04-08

sponsored links

Sós

Ti is vártátok már a medvehagyma szezont? Mert én már nagyon, hogy végre kipróbálhassam burek töltelékként is!:) A zsenge, aromás levelek ezúttal sem okoztak csalódást, remekül mûködnek a kívül ropogós, belül lágy, túrós finomsággal!

Az egyik, amiért nagyon várom minden évben a tavaszt, az a medvehagyma! Ugyan már hetek óta szezonja van, idén kicsit sokára készült el az elsõ süti belõle. A szokásos, örök kedvencem, a pogácsa után most a túrós burek került sorra. Aki ismerte már ezt a balkáni péksüteményt, azt hiszem szintén rajong érte, ugyanis a belsõ puha lapok és a langyos édes vagy sós töltelék együtt tényleg verhetetlen. Rövid nyomozgatás után meg is találtam a puha belsõ lapok titkát, ami nem más, mint a sütõporos víz. Ettõl ugyanis a hagyományos réteslapok sütés közben a többszörösükre duzzadnak és nagyon puhák maradnak. Most, hogy már mindenki tudja a titkot, irány a konyha, hogy akár medvehagymás, akár sós vagy édes változata titeket is burek-rajongóvá tegyen:)

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap (6 db)
  • 25 dkg túró
  • 1 ek. tejföl
  • fél tk. só ...

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/sos-turos-burek-medvehag...

sponsored links

Keres?s