Sárgabarack-lekváros, túrós kocka

2017-02-20

sponsored links

Azt hiszem az elmúlt két hétben sikerült pótolnom az édesség utáni vágyamat, ugyanis terhességem alatt bármilyen cukros dolgot szerettem volna enni, égett a gyomrom tõle, így késõbb már nem is próbálkoztam. Karácsonykor csak legeltettem a szemem a zserbón, a bejglin és a többi finomságokon. Most viszont ezerrel gyártok mindig valamit, hogy ne legyen üres itthon az édesség doboz. Természetesen ettõl függetlenül még mindig odafigyelek arra, hogy mibõl sütök, milyen alapanyagokat használok fel, mert bizony a mohóság és a sok édesség egy idõ után megállíthatatlanul gyarapítja az embert. Ez a sárgabarck-lekváros, túrós kocka is ilyen formában készült. Ajánlom mindenkinek, akár ünnepnapokra is, mert sok, kisebb kockákra fel lehet szeletelni, így vendégvárónak kitûnõ választás.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.










Sárgabarack-lekváros, túrós kocka
Hozzávalók 30 x 35 cm-es tepsihez
30 dkg fehér tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 teáskanál sütõpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg nyírfacukor
2 tojás
20 dkg tejföl

a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
50 dkg félzsíros túró
3 dkg étkezési keményítõ
2 csomag Nyírfacukor Bourbon vanília (2 x 10 g)
2 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg Nyírfacukor sárgabaracklekvár (23 dkg)

a tálaláshoz:
nyírfaporcukor

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sütõport és a szódabikarbónát. A tojást a nyírfacukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és végül a lisztes elegyet.  A sütõpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre simítjuk.
A mascarponét kikeverjük a keményítõvel, hozzáadjuk az áttört túrót, a nyírfacukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citromhéjat. A tésztára öntjük a tölteléket, és a tetején kiskanállal elosztjuk a lekvárt. Elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihûlni.
Óvatosan kiemeljük, felkockázzuk, majd tálaláskor nyírfaporcukorral megszórjuk.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/02/sarga...

sponsored links

Keres?s