Sárga túró ismét

2018-03-20

sponsored links

Tettem egy próbát bolti tejbõl  készítettem hasonló kis mennyiségbõl mint az elõzõekben  csak más ízesítéssel ! 

Hozzávalók és elkészítése: ( Jó tapasztalatom volt az utóbbi idõben a bolti 2,8 % tejjel)
 Fél liter tejet feltettem a tûzhelyre amibe csipet sót, 2 teáskanál cukrot, 1 teáskanál vaníliacukrot , mazsolát , fél citrom reszelt héját  tettem .  5 db tojást ütöttem fel egy tálkába amit villával kicsit átkevertem csupán csak annyira hogy a sárgája ne legyen egybe. Mikor már forrt a tej ezt a keveréket öntöttem bele amit fakanállal kicsit átkevertem. Mikor már kezdett csomósodni akkor az odakészített  szûrõkanálba/benne gézlap/ öntöttem, hagytam lecsurogni majd a gézt összekötöztem úgy hogy egy fakanál nyelét áttudjam rajta dugni és egy fazékra  tettem. Pár óra elteltével mikor már nem volt az edénybe folyadék , a túrót kivettem a gézbõl és tálkára pakoltam amit hûtõbe tettem. Ezt egy tesztnek szántam az ünnepek elõtt,  dönthetek hogy melyiket válasszam? Szerintem  sonkához ez lenne a legjobb! Finom!!
Jó étvágyat !

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s