Sültpaprikával fetával töltött csirkecomb, kukorica pürével

2010-09-07

sponsored links


Avagy miért érdemes egy nagy adag kápiát lesütni? Én ezt tettem, mert teljesen oda vagyok érte és tényleg sokrétûen használható, ezért aztán érdemes még kihasználni a szezont és a fagyasztóba is tenni belõle. Tavalyhoz képest nagyon jó árakon láttam a piacokon. Arról nem beszélve, hogy nagyon finom illat lengi be sütés közben az egész lakást, ami felér egy aromaterápiával:)

Nem érdemes kihagyni a például a krémlevest sem belõle, amit most jó kis csípõs füstölt kolbásszal, tejföllel készítettem a minap. Felsorolni sem vállalkozom, hogy mennyi mindenben jól jön, inkább nem sokára jön még pár variáció a sült kápiára. Azt hiszem, kicsit megakasztotta az agyam;)

Szóval a hûtõben pislogó sült paprikának köszönhetõen készült ez a csirkecomb is ilyen formán és nagyon kellemes lett a végeredmény. A töltött csirkecomb, amolyan jolly-joker, mert mindig osztatlan a siker. Ha meglátok egy szép csirkecombot, rögtön eszembe jut róla, hogy mivel is kéne megtölteni?:)

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
1 nagy sült kápia v. 2 kisebb
80 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
1 tk csípõs darált paprika krém
1/2 zsemle
1-1,5 dl tej
1 tojás
1 vastag szelet paprikás szalámi vagy néhány szelet kolbász
(ha valakinek idejében eszébe jut aprított petrezselyem)
pici só
 

Fûszerek a csirkét megszórni:
1 ek piros paprika
1 kk õrölt kömény
1 kk só
õrölt bors
A csirkecombokat megtisztítjuk. A sült kápiát hosszában kettévágjuk és kikapragatjuk a magokat, majd kis csíkokra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk. Belemorzsoljuk a fetát egy tálkába, hozzáadjuk a kápia csíkokat, kinyomkodott zsemlét,  paprika krémet, a felkockázott/szétmorzsolt szalámit, belereszeljük a fokhagymát, hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzunk és alaposan összekeverjük. Óvatosan fellazítjunk a csirkék bõrét és alákanalazzuk a tölteléket. Egy tûzálló tálat olíva olajjal megöntözünk. Bekenegetjük a csirkék alját is a fûszerrel, beletesszük a sütõtálba és rászórjuk a maradék fûszert. Alufóliával befedjük a tálat és 30 percet sütjük, majd további 20-25 percet nélküle, hogy jó ropogós legyen a bõre:))

Kukorica pürét
készítettem hozzá, amit Chili és Vaníliánál találtam, ami már elsõre nagyon szimpatikus volt:)) én ugyan nem paszíroztam át, mert nincs mivel:), de így is nagyon finom volt, bár hozzáteszem, hogy nagyon jó kis zsenge volt a kukorica!


Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/09/s...

sponsored links

Keres?s