Sült oldalas

2010-12-27

sponsored links

Nem szerettem eddig a sült oldalas, zsíros, mócsingos volt többnyire, vagy ízetlen. Most megvan a titok: csak egy jó recept kell és rendesen meg kell sütni. Így a zsírból szaft lesz és nem a húson fog csüggeni...

Hozzávalók:

  • 1,2 kg oldalas
  • 4 hagyma (keveselltem, legyen duplája...)
  • 1 fej fokhagyma, gerezdekben
  • bors
  • õrölt köménymag
  • víz

Elkészítése:

A húst sózzuk-borsozzuk-köményezzük. Egy nagy tepsibe kevés vizet töltünk, belerakjuk a húst. A hagymákat negyedekben, a fokhagymákat gerezdekben szórjuk köré. A tepsit alufóliával lefedjük, 200 fokra (légkeverés) elõmelegített sütõbe toljuk. 75 percig lefedve sütjük. Érdemes gyakran ránézni, és pótolni az elveszett vizet! Azután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a húst, az elsõ oldal kb 15 perc, a másodiknak már nem kell annyi. Itt még jobban kell figyelni a vízre, mert megégnek a zöldségek. Én a második oldalnál már kivettem a hagymákat. Így meg meghûltek, hát az sem jó. Hagymás krumplival ettük.

A recept a No Salty-ról származik


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s