Sült kacsaszárnytõ sütõtökkel, párolt vörösboros lilakáposztával, hagymás krumplival

2017-01-10

sponsored links

Sült kacsaszárnytõ sütõtökkel, párolt vörösboros lilakáposztával, hagymás krumplival

Egy újabb kacsaszárnytõ étel került az asztalomra.

Hozzávalók:

  • 4 db kacsaszárnytõ
  • õrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír
  • 0,5 db lilakáposzta
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • e1 tk cukor
  • 1 tk vörösborecet
  • 1 mk köménymag
  • 0,5 dl vörösbor
  • õrölt fekete bors
  • 3 db burgonya
  • 1 db kicsi vöröshagyma

  • Elkészítés:

    A kacsaszárnytõket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.

    A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.

    Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytõ darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
    A krumplikat meghámozom, felkockázom, sós vízben megfõzöm.

    Egy serpenyõben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem a hagymákat, cukorral karamellizálom. Hozzáadom a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fûszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
    A krumplikhoz adom a hagymát, villával összetöröm, meglocsolom kacsazsírral.

    Kb. 60 perc sütés után tálalok.

    A tányérra rakok két kacsaszárnytõt, s szedek mellé párolt káposztát és krumplit.







    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/01/sult...

    sponsored links

    Keres?s