Sült kacsaszárnytõ sütõtökkel, párolt vörösboros lilakáposztával, hagymás krumplival
sponsored links
Sült kacsaszárnytõ sütõtökkel, párolt vörösboros lilakáposztával, hagymás krumplival
Egy újabb kacsaszárnytõ étel került az asztalomra.
Hozzávalók:
4 db kacsaszárnytõ só õrölt fekete bors méz 2 ek kacsazsír 0,5 db lilakáposzta 1 ek kacsazsír 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma e1 tk cukor 1 tk vörösborecet 1 mk köménymag 0,5 dl vörösbor só õrölt fekete bors 3 db burgonya 1 db kicsi vöröshagyma
Elkészítés:
A kacsaszárnytõket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.
A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.
Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytõ darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A krumplikat meghámozom, felkockázom, sós vízben megfõzöm.
Egy serpenyõben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem a hagymákat, cukorral karamellizálom. Hozzáadom a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fûszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
A krumplikhoz adom a hagymát, villával összetöröm, meglocsolom kacsazsírral.
Kb. 60 perc sütés után tálalok.
A tányérra rakok két kacsaszárnytõt, s szedek mellé párolt káposztát és krumplit.
Egy újabb kacsaszárnytõ étel került az asztalomra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsaszárnytõket sózom, borsozom, locsolok rá mézet.
A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.
Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsaszárnytõ darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
A krumplikat meghámozom, felkockázom, sós vízben megfõzöm.
Egy serpenyõben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem a hagymákat, cukorral karamellizálom. Hozzáadom a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fûszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.
A krumplikhoz adom a hagymát, villával összetöröm, meglocsolom kacsazsírral.
Kb. 60 perc sütés után tálalok.
A tányérra rakok két kacsaszárnytõt, s szedek mellé párolt káposztát és krumplit.