Sült kacsacomb fûszeres szilvamártással #beautifullynormal

2017-12-11

sponsored links

Mint azt már tudjátok a Lidl is felfedezte azt, hogy én igyekszem minden általuk megjelentetett receptet megfõzni, elkészíteni, ennek köszönhetõen vehettem részt idén már harmadik alkalommal a Lidl borvacsorán. Újabb megtiszteltetés ért, melyre nem számítottam. A Lidl felkért, hogy karácsonyi kampányuk keretében készítsek el két konkrét ételt, melyet itt is közzéteszek. Ez nem volt nagy kérés, hiszen mindig feltöltöm ide a recepteket, amiket elkészítek, de így, hogy külön meg is kértek rá, igazán öröm volt számomra.
Ráadásul a Lidl idei karácsonyi kampányának fõ üzenete: "A karácsony úgy szép, ahogy van!", nagyon is közel áll hozzám. Számomra a karácsony egy nagyon fontos ünnep, igazi nagy családi körben szoktuk eltölteni, finom ételekkel és süteményekkel, valamint minden évben készül saját készítésû gasztro- és egyéb ajándék is. Mióta Édesanya vagyok, igyekszem a tökéletességre, ami persze kicsi gyerekek mellett, több mint 10 fõs családi vacsora esetén elég nagy feladat és bevallom nem is sikerült, de tavaly rájöttem, hogy nem számít, hogy nem minden úgy sült el, ahogyan én azt elképzeltem, a lényeg a gyermekeim õszinte öröme, mosolya az ajándékok láttán és a család elismerõ tekintete a finom vacsora után, ennél nincs is fontosabb.
A kérésnek eleget téve igyekeztem két olyan fogást választani, mely az ünnepi asztalon is megállná a helyét, ezek közül elõször a fõételt mutatom meg nektek, ami egy sült kacsacomb fûszeres szilvamártással, melyhez én krumplipürét készítettem köretként. A jó hír az, hogy sok elõkészületet nem igényel maga az étel és a sütõben igazából magától elkészül, csak néha kell ránézni és pár percet foglalkozni vele.

Hozzávalók 6 személyre:
6 kacsacomb
60 dkg szilva  
3 cm gyömbér frissen reszelve
3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
0,5 dl vörösbor
1 chili kimagozva és finomra aprítva
1 rúd fahéj
2 ek. méz
só, bors

Elkészítési idõ: 1,5-2 óra
Sütési hõfok: 150-240°

A sütõt elõmelegítem, majd amíg bemelegszik, a kacsacombokat elõkészítem: sózom és borsozom õket, amit alaposan bele is dörzsölök mindkét oldalába, majd bõrös oldalával felfelé egy sütõpapírral bélelt tepsibe helyezem és 20 percig sütöm. Ezalatt elõkészítem a szilvát. Megmosom és félbe vagy negyedbe vágom õket, meglocsolom a vörösborral, hozzákeverem a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, valamint az aprított chili paprikát. 
Amikor kiveszem a sütõbõl a kacsát, köré rendezem a szilvákat és mellé teszek egy rúd fahéjat is, valamint alá öntök nagyjából 1 dl vizet is és 150°-on további 1-1,5 órát sütöm (nekem elegendõ volt 40 perc, addig kell sütni, míg egy kés ellenállás nélkül belemegy, mert ezután még egy pirítás is következik).
 

Mikor már kellõen puha a hús, kiveszem a sütõbõl és kevés mézet csorgatok a combokra, majd újra magas, 220°-os sütõbe tolva 15-20 perc alatt rápirítok a bõrére.


Forrón tálalom a sziruposra sült szilvával. Köretnek burgonyapürét készítettem, de tócsi vagy sült zöldség is passzol hozzá, valamint természetes egy pohár finom vörösbor.




Folytats a blogon ... mindenamiszep.blogspot.com/2017/12/su...

sponsored links

Keres?s