Sült gomba mézes-mustáros pácban

2017-08-07

sponsored links







Az ugye mindenkinek megvan, hogy a húsok mellett zöldségeket is lehet grillezni. De az nekem újdonság volt, hogy ezeket is érdemes lehet bepácolni elõtte. Ahogy megtaláltam ezt a mézes-mustáros gomba receptet, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Elsõre furcsa párosításnak tûnik a gomba a mézzel, de a végeredmény nekem nagyon bejött.

Bár én nem tudtam grillezni, csak simán a tûzhelyen sütöttem, de egy kerti parti alkalmával igazi különlegesség lehet, hogy ha ezt a pácolt gombát kínáljátok a vendégeiteknek.



Hozzávalók:

3 ek balzsamecet

6 ek olívaolaj

2 ek méz

1 tk mustár



õrölt bors

reszelt fokhagyma

szeletekre vágott gomba



Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverjük egy mély tálban.

Alaposan beleforgatjuk a gombaszeleteket.

Kb fél óra pácolódás után grillezhetjük vagy jobb híján ? mint én ? mehet a serpenyõbe. Én kerámiaedényt használtam, nem öntöttem alá plusz olajat. De biztos, hogy a grillen sokkal finomabb lesz, ha van rá lehetõségetek, próbáljátok ki úgy!

A gomba mellett pácolhatunk így cukkinit, padlizsánt, paradicsomot, paprikát, kukoricát, krumplit és akár grillsajtot is.

Én árpagyönggyel tálaltam.



A konyhakész, szeletelt gombákat ezúttal is a Bio-Fungi Kft. biztosította.



További gombás receptekért katt ide!





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?





Forrás: https://www.urban-eve.hu/2013/07/24/grillezett-zoldsegek/

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/08/07/sult...

sponsored links

Keres?s