Sült császárhús Adobo szósszal

2018-07-18

sponsored links

Sokszor sütök bõrös császárhúst vagy hasaalját is, nagyon szeretjük. Ez a remek recept nagyon elindította a fantáziámat, mert így még soha nem készítettem. Ha nem is pontosan ezzel a fûszerezéssel de megcsinálom, mert maga a folyamat, a pácolás-sütés az, ami nagyon eltér attól, ahogyan eddig készítettem.


fotó: Pig and Khao, New York

A recept innen 8 fõre:
a páchoz:
1,5 kg bõrös hasaalja (én a 70 dkg-ot nagyon keveslem)
6 dkg só
2 evõkanál cukor
1 teáskanál õrölt bors
1 csillagánizs
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
0,8 dl szójaszósz
2 evõkanál almaecet
2 liter víz
A szószhoz:
0,8 dl víz
2,4 dl szójaszósz
2 evõkanál cukor
2 evõkanál olaj
1/2 teáskanál babérlevélpor (mozsárban összezúzható)
1,5 teáskanál õrölt bors
3 gerezd fokhagyma
0,8 dl kókuszecet (jó a sima is)
1,6 dl kókusztej
bõ olaj a sütéshez

A metódust nem írom le, a videón remekül látható minden. Isteni lehet, na. A recept egy new yorki szakácsnõé, Leah Cohené. Köszönetem. :)




Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2018/07...

sponsored links

Keres?s