Sáfrányos, narancsos édesköménykrémleves

2013-12-29

sponsored links


Mautner Zsófi fõzõkurzusán fõztük és ettük ezt a finom levest. Zsófi receptje itt olvasható. Igazán ünnepi leves ez. 
Sáfrányból igazit vegyünk hozzá, a sáfrányos szeklice nem megfelelõ. Tény, hogy sokkal olcsóbb, de nem lesz ugyanaz az ízhatás. A sáfrány azért a legdrágább fûszer, mert kézzel szálanként szüretelik. Színérõl is megismerhetõ, hogy valódi-e a sáfrány, ugyanis a szeklice sárgás színekben is pompázik, míg a valódi tényleg sötét színû és forró vízben a szín és illatanyagok is kioldódnak belõle.
Például itt kapható sáfrány, de ebay vagy egyéb helyeken biztos olcsóbb. A Kotányi márkából is láttam 0.12 g-os kiszerelést kb. 500 forintért. Hogy minõsége milyen, azt nem tudom, de mivel nyomatékosítják, hogy valódi, gondolom tényleg az.

Hozzávalók (nálunk 3 bõséges adag lett belõle):
2 szál újhagyma
2 ek. vaj
1 tk. nádcukor
1 nagy édeskömény
2 kis narancs (ha nagy, akkor fele) ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2013/12/sa...

sponsored links

Keres?s