Szûzérmék csõben sült tejszínes karfiollal

2017-03-19

sponsored links

 Hozzávalók:
  • 80 dkg szûzpecsenye
  • bors
  • rozmaring
  • kevés olaj
  • 60 dkg karfiol
  • 20 dkg gouda sajt
  • 3 dl fõzõtejszín
A szûzpecsenyét hártyázzuk le, mossuk meg, papírtörlõvel töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk és kenjük át olajjal. Dörzsöljük be rozmaringgal.
Egy teflon serpenyõt hevítsünk fel, süssük meg a húst minden oldalát2-3 percig., majd tegyük elõmelegített sütõbe 12-14 percre. 10 percig pihentessük, és csak utána szeleteljük fel.
A karfiolt szedjük rózsáira, és fõzzük sós vízben 10 percig. szûrjük le, tegyük hõálló tálba. Szórjuk meg sóval, borssal, majd öntsük a tetejére a reszelt sajttal elkevert tejszínt. Forró sütõben 15 perc alatt készre sütjük, és a szûzérmékhez tálaljuk.
Forrás: Nõk Lapja Konyha 2016/10

Folytats a blogon ... suss-alkoss.blogspot.com/2017/03/szuz...

sponsored links

Keres?s