Szíves palacsintatorta
sponsored links
A saját készítésû meglepetésekben az ember szíve-lelke is benne van.
Süss kedvesednek szerelmes édességeket!
Az ötletre Eugenie Kithchen oldalán találtam rá.
Én a saját palacsinta tészta receptemmel próbáltam ki és szivárvány színû szív helyett sötét rózsaszín szívvel álmodtam tovább. Nagyon izgalmas kihívás volt és egy csodás tortát kaptam végeredményül.
A torta elkészítéséhez Eugenie megosztott egy letölthetõ sablont amivel gyerek játék az elkészítése. Mindenképpen elõször a sablont kell kinyomtatni, kivágni és csak ezután jöhet az izgalmas munka. Készítettem nektek fázis fotókat amivel megszerettem volna könnyíteni nektek a torta elkészítését.
A sablonokat két darab A 4 -es lapra kell kinyomtatni.
Sablon forrása
Hozzávalók a palacsintához:
40 dkg liszt
4 db tojás
6 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
2 dl olaj
Elkészítése:
Habverõvel összekeverjük a hozzávalókat csomómentesre,és már is süthetjük.
Elsõ sütésnél beszoktam olajozni a palacsinta sütõt,a többinél már nem
mert a tésztában van elég olaj és nem fog leragadni.
Hozzávalók a töltelékhez:
8 dl tejszínhab
30 g. instant expressz zselatin fixpor
Ízlés szerint porcukor
( én cukor nélkül készítettem )
Dr. Oetker ételszínezék piros 10 g
Továbbá: - 15 cm-es kerek tortaforma a kiszúráshoz.
- palacsintasütõ
Elkészítése:
Elsõ lépésben készítsük el a palacsintákat a fenti leírás szerint.
Összesen 24 darab hibátlan palacsintákra lesz szükségünk
A tökéletes forma eléréséhez érdemes elõzõ nap kisütni a palacsintákat és hûtõben pihentetni.
Másnap egy 15 cm-es kerek tortaformával szúrjunk ki minden egyes palacsintát.
Így szabályos kör palacsintákat kapunk.
Verjük fel a hideg tejszínhabot a zselatinporral ( cukorral )
A keményre felvert habból vegyünk ki kb az 1/4 részét egy másik tálba és színezzük be a piros ételfestékkel.
Ezután nincs más dolgunk mint betölteni a palacsintákat.
Az elsõ lap palacsintát vékonyan bekenjük a fehér tejszínhabbal.
Erre rárakjuk a második lapot. Ezt is bekenjük vékonyan,teljesen a tejszínhabbal.
Befedjük a harmadik palacsinta lappal.
Rárakjuk az 1 kör sablont és beporcukrozzuk.
Óvatosan levesszük róla a sablont és a kör helyére egy kevés rózsaszín tejszínhabot teszünk.
A kimaradt részt fehér tejszínhabbal kenjük be.
Befedjük a negyedik lappal.
Ismét a palacsinta közepére tesszük a következõ sablont, a másodikat és porcukrozunk.
Levesszük a sablont és a helyére rózsaszín tejszínhabot ,a körülötte lévõ részre fehér tejszínhabot kenünk.
Így töltjük tovább az egyre nagyobb sablonok használatával a 14 es sablon használatáig.
Ekkor már három három felé osztjuk el a tejszínhabokat a palacsinta tetején.
Mégpedig a következõ képen:
A többi sorra jövõ sablonnak vágjuk ki a belsõ kör méretét.
Rátesszük a palacsintára a 14-es sablont. Körbe porcukrozzuk.
Óvatosan levesszük és a kör közepén lévõ lukba már fehér tejszínhabot töltünk.
A kör többi részét rózsaszín tejszínhabbal kenjük be a körülötte lévõ kimaradt részt pedig fehér tejszínhabbal kenjük be. Hasonló módon töltjük tovább a 17.sablonig ami már az utolsó sablonunk lesz. A maradék palacsinta lapokat rátöltjük de már csak fehér tejszínhabot használunk.
Végül a maradék fehér tejszínhabbal bekenjük a tortánk oldalát és tetejét egyenletesen.
Hûtõbe tesszük egy éjszakára dermedni,és másnap vastagabb szeletekre felvágjuk.
Sok sikert kívánok nektek az elkészítéséhez.
Fázis fotók lépésrõl lépésre:
Fázisfotóimból készített videó: A torta elkészítése videóképekben
Bibimoni receptjei facebook
Bibimonireceptjei Instagram
Süteményesfüzet megvásárlása