Szív alakú fánk csokoládéöntettel
sponsored links
Nálunk nem épp Valentin napra készültek, de ugye a kedvesség, az odafigyelés, nem csak egy napra szól. Annyit kell csupán tenni, hogy nem kerekre, hanem szív alakú formával vágjuk ki a tésztát. Szeretetteljes napot kívánok!
Hozzávalók a fánkhoz: 50 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4
tojássárgája, 3 dkg friss élesztõ, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 1 evõkanál
cukor, csipet só; az öntethez: 5 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, 4 evõkanál
cukor, 2 evõkanál csokoládéízû pudingpor, 1 evõkanál kakaópor, 1 teáskanál vanília
kivonat, 3 dl tej, 1 dl víz; a sütéshez: olaj.
Elkészítése: 1
dl langyos tejbe kavarjuk a cukrot, hozzáadjuk az élesztõt és hagyjuk felfutni. A
vajat megolvasztjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojássárgáját, a citromhéjat meg az
élesztõs tejet. Hozzáadjuk
a visszahûlt vajat, a megmaradt langyos tejet, simára dolgozzuk, letakarva 40
percet pihentetjük. A
tejet fõni tesszük, a csokoládét kockára törjük. A pudingport a kakaóval, a
cukorral elvegyítjük, a vízzel simára kavarjuk. A
keveréket a tejbe öntjük, összefõzzük, a tûzrõl levéve belekavarjuk a
csokoládét, a vaníliakivonatot és a vajat. A
tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, formával
kivágjuk és még 30 percet kelesztjük. A
tészta mindkét oldalát bõ, forró olajban kisütjük, majd papírszalvétára
szedjük. Csokoládéöntetel, cukorkával megszórva kínáljuk.