Szénhidrátcsökkentett házizsemle

2018-05-11

sponsored links


-->


Hozzávalók 8 zsemléhez: 

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg útifûmaghéj (még jobb, ha 2-3 evõkanál bambuszrost lisztet is adunk hozzá)
  • 2 tojás
  • 3 evõkanál citromlé
  • 1,5 teáskanál só
  • 3,5 dl víz
  • 1-1 teáskanál sütõpor és szódabikarbóna

Elkészítése: 

  • Egy tálban kikavarjuk az egész tojásokat, a vizet, a citromlevet, meg a sót. Ezután a száraz hozzávalókkal együtt alaposan összekavarjuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A tészta ezalatt szépen összeáll. 
  • 8 egyenlõ részre osztjuk, és egyenként zsemléket gömbölyítünk a tésztából (ha szükséges, lisztezzük a tésztát formázáskor, hogy ne ragadjon).  
  • Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 170 fokos sütõben kb 30 perc alatt megsütjük.

Megj: A zabpehelyliszt egy magas fehárjetartalmú lisztféle, melynek méltó helye van úgy az egészséges tápláélkozásban, mint a különféle diétákban. Ebben a receptben a szénhidrát rosttal (útifûmaghéj, bambuszrost) van csökkentve, ezáltal azok is fogyaszthatnak kenyeret, akik esetleg eddig kerülték.
Tipp: Zacskóban a zsemléket le is fagyaszthatjuk.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/05/szenhi...

sponsored links

Keres?s