Székelytorta

2016-03-22

sponsored links


Már fenn van a blogon, még évekkel ezelõttrõl, most azonban új fotóval teszem közzé. És nem, nem egy székelyföldi tortáról van szó, hanem egy süteményrõl, amit mifelénk így hívnak. Éppen ezért írtam egybe is az elnevezést. Anyósomék például kétrészes diósként ismerik. De bármi is legyen a neve, a lényeg az, hogy nagyon-nagyon finom! Általában a férfiak kedvence, mert nem túl édes, inkább savanykás a lekvár miatt, és nem krémes. Idõben - akár néhány nappal korábban is - elkészíthetõ, és sokáig eláll. Márha kibírja, hogy sokáig elálljon. 2-3 napnyi állás azonban csak jót tesz neki, úgy összeérnek az ízek, átpuhul. Nagyon finom.

Székelytorta
 

Hozzávalók egy kb. 35x25 cm-es tepsihez: 37 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 tojás, 1 teáskanál sütõpor, tej, aludttej vagy joghurt, 1 csipet só; továbbá: 15 cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg õrölt dió, 10-15 dkg dióbél (elhagyható), 15-20 dkg ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2016/03/s...

sponsored links

Keres?s