Székelykáposzta

2017-01-13

sponsored links









Még soha nem készítettem székelykáposztát. A minap a kisboltban hirtelen felindulásból vettem savanyított káposztát. Nem volt vele semmi tervem, néha csak úgy képes vagyok magában is enni. ...jó sokat. :D Hazaérve szépen betettem a hûtõbe és elkezdtem gondolkozni, mi is legyen belõle. Persze azért lemeóztam elõtte. ;) Felcsaptam a kedvenc szakácskönyvemet, és meglepõdve láttam, hogy nincs benne a receptje. Csak a gyorsfagyasztott készételekrõl szóló bekezdésben olvasható róla néhány mondat. Kicsit elkenõdtem, de azért nem estem kétségbe. :D Google a barátom, hát akkor keresgélek a neten. Találtam is rengeteg elkészítési módot. Így aztán belevetettem magam az olvasásba. Sok recepttel késõbb úgy döntöttem, nekilátok, kicsit a magam feje után, aztán lesz, amilyen lesz. Még párom is jót evett belõle, pedig õ alapjáraton nincs kibékülve a savanyú káposztával. Ezt pedig határozottan jó jelnek tekintem, így biztos készül még. :D









Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg sertéstarja
1 fej vöröshagyma
1 ek. õrölt paprika
1 ek. zsír
2 babérlevél (elhagyható, káposztája válogatja)
kevés víz
3 ek. tejföl
1 ek. liszt



  1. A káposztát -ha nagyon savanyú, vagy sós- kissé átöblítjük, majd a hosszú szálakat megvágjuk. Lábasba tesszük, a babérlevelet hozzáadjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi és lassú tûzön puhára pároljuk.
  2. Egy másik lábasban zsíron üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Lehintjük a pirospaprikával, átkeverjük, majd beleforgatjuk a felkockázott tarját. Sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és fedõ alatt közepes lángon puhára pároljuk.
  3. Mikor a hús és a káposzta is puha, egy szûrõkanállal a húsra szedjük a káposztát (közben kihalásszuk a babérleveleket). Kevés levet öntünk még alá és összeforraljuk.
  4. A tejfölt liszttel és kevés lével -ami a káposztáról visszamaradt- csomómentesre keverjük, majd besûrítjük vele az ételt. Egyet forralunk rajta, majd tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.










    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s