Szuperpuha sajtos pogácsa

2017-02-18

sponsored links





Még az elején, amikor elkezdtem sütögetni, akkor volt egy édes süti, amibe tettem sajtkrémet (tömlõs sajtot). Vittem haza a családnak és kérdezték, hogy mi van benne, mondtam, hogy Camping sajt. Ezen az összetevõn annyira meglepõdtek, hogy azóta is ezen viccelõdnek, hogy mindenbe teszek egy kis Camping sajtot ?

Na, de Anyukámnak is van egy szuper receptje, amibe kell ?Camping sajt?, valószínûleg ez is közrejátszik, hogy olyan pihe-puha tésztája lesz ennek a pogácsának. Anyu már rengetegszer készítette, most már egy részét kis adagonként mindig beteszi a fagyasztóba, így kiolvasztva, pár másodpercre mikrózva ismét szuperpuha lesz.

Próbáljátok ki ti is!



Hozzávalók:

3 dkg élesztõ

fél dl langyos tej

1 ek liszt

1 tk cukor

80 dkg liszt

20 dkg margarin

10 dkg disznózsír

2 dl tejföl

2 tojás

1 ek só

1 tömlõs sajt ? lehet ízesített is

20 dkg trappista sajt ? lehet füstölt is (15+5 dkg)

kis maréknyi lenmag, tökmag, napraforgómag



Elkészítés:

Az élesztõt az 1 ek liszttel és 1 tk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

A 80 dkg lisztet a 20 dkg margarinnal, 10 dkg zsírral, 2 dl tejföllel, 1 tojással, a sóval és az élesztõs tejjel összegyúrjuk. Ha nem jól gyúrható, akkor óvatosan tejjel vagy vízzel hígítható.

Kelesztõtálban (ez egy fedeles mûanyag tál, amirõl lepattan a fedél magától, ha ?kész? a tészta) kb 40 percig langyos helyen kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A tömlõs sajt csomagolásán egy apró lyukat vágunk és egyenletesen a tésztára locsoljuk.

Megszórjuk 15 dkg reszelt sajttal.

Itt mehet még rá lenmag, napraforgómag, tökmag stb.

A jobb és a bal oldalát is ráhajtjuk a közepére, majd a felsõ részét és az alsó részét is ráhajtjuk a közepére.

Letakarva pihentetjük 20 percig.

Megismételjük a hajtogatást, majd 20 percig ismét hagyjuk kelni.

Kinyújtjuk és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Negyed órát ismét állni hagyjuk.

A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Légkeveréses sütõben 180 C-on fél óra alatt megsütjük.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?









Támadááás! ?






Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/02/18/szup...

sponsored links

Keres?s