Szuperpuha sajtos pogácsa
sponsored links
Még az elején, amikor elkezdtem sütögetni, akkor volt egy édes süti, amibe tettem sajtkrémet (tömlõs sajtot). Vittem haza a családnak és kérdezték, hogy mi van benne, mondtam, hogy Camping sajt. Ezen az összetevõn annyira meglepõdtek, hogy azóta is ezen viccelõdnek, hogy mindenbe teszek egy kis Camping sajtot
Na, de Anyukámnak is van egy szuper receptje, amibe kell ?Camping sajt?, valószínûleg ez is közrejátszik, hogy olyan pihe-puha tésztája lesz ennek a pogácsának. Anyu már rengetegszer készítette, most már egy részét kis adagonként mindig beteszi a fagyasztóba, így kiolvasztva, pár másodpercre mikrózva ismét szuperpuha lesz.
Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
3 dkg élesztõ
fél dl langyos tej
1 ek liszt
1 tk cukor
80 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg disznózsír
2 dl tejföl
2 tojás
1 ek só
1 tömlõs sajt ? lehet ízesített is
20 dkg trappista sajt ? lehet füstölt is (15+5 dkg)
kis maréknyi lenmag, tökmag, napraforgómag
Elkészítés:
Az élesztõt az 1 ek liszttel és 1 tk cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
A 80 dkg lisztet a 20 dkg margarinnal, 10 dkg zsírral, 2 dl tejföllel, 1 tojással, a sóval és az élesztõs tejjel összegyúrjuk. Ha nem jól gyúrható, akkor óvatosan tejjel vagy vízzel hígítható.
Kelesztõtálban (ez egy fedeles mûanyag tál, amirõl lepattan a fedél magától, ha ?kész? a tészta) kb 40 percig langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A tömlõs sajt csomagolásán egy apró lyukat vágunk és egyenletesen a tésztára locsoljuk.
Megszórjuk 15 dkg reszelt sajttal.
Itt mehet még rá lenmag, napraforgómag, tökmag stb.
A jobb és a bal oldalát is ráhajtjuk a közepére, majd a felsõ részét és az alsó részét is ráhajtjuk a közepére.
Letakarva pihentetjük 20 percig.
Megismételjük a hajtogatást, majd 20 percig ismét hagyjuk kelni.
Kinyújtjuk és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Negyed órát ismét állni hagyjuk.
A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Légkeveréses sütõben 180 C-on fél óra alatt megsütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Támadááás!