Szilvás diós csiga

2017-08-23

sponsored links

 Már van egy szilvás csiga a blogon, de az kicsit más tésztával és más töltelékkel. Nagyon sok dióm van még, tisztítottam egy jó adagot, ahhoz kerestem receptet. Hamarosan más is készül belõle, mára ez jutott az eszembe.


Hozzávalók:
-tészta:
60 dkg liszt+ a nyújtáshoz
25 dkg margarin+a kenéshez
10 dkg cukor
7 g szárított élesztõ
3 tojássárgája
1 csipet õrölt szerecsendió
1 csipet só
2 dl tej
-töltelék:
10 dkg dió
2-3 evõkanál vegyes gyümölcslekvár
szilva
porcukor
rum

Elkészítés:
A lisztet keverõtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztõt, a szerecsendiót, a sót és összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint. Mélyedést készítünk benne, és hozzáöntjük a sárgáját és a tejet meg a cukrot. Összekeverjük, majd az egészet kidagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük, és két darabba vágjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diót és kb 10 szem magozott szilvát helyezünk el rajta. Feltekerjük, két ujjnyi darabokra vágjuk, és tepsibe helyezzük. Az elsõre elfelejtettem cukrot tenni, így a vágás után szórtam rá. A másik már feltekerés elõtt is kapott cukrot, mindkettõt megkentem olvasztott margarinnal. Hideg sütõbe tesszük, és 200 fokon pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, de elõtte 3 evõkanál porcukrot elkeverünk 1 evõkanál rummal, és megkenjük vele a csigákat. Megéri a fáradságot, mert különlegesen finom íze van. Bátran ajánlom!




Lukácsi Vilma Augusztus

Illat árad a kiskertekbõl
ízek, aromák sûrûsödnek,
a nyár boldog öregségében
tartja oda arcát a ködnek...

De mégis legszebbek az esték:
rengeteg csillag a föld felett,
egy-egy néha lefut közülük,
és senki sem tudja, hova lett?

Csak Az, Aki kezében tartja
a Mindenséget - és életünket,
s ott, ahová egyedül megyünk,
Õ fogja meg majd a kezünket!

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2017/08/szilva...

sponsored links

Keres?s