Szilveszteri puncs.

2017-01-10

sponsored links




Szilveszterkor készítettem ezt a finom puncsot, melyet aztán az éjszaka folyamán szépen el is kortyolgattunk. Forrón, jó langyosan, és még hidegen is nagyon finom volt. Az utóbbi napok idõjárásának köszönhetõen megint szóba került a szilveszterre készült puncs, hogy bizony a délutáni sétából hazaérve, jól átfagyva, jó is lenne megint forrón elkortyolgatni......





Hozzávalók:

3 dl édes vörösbor
3 dl édes fehérbor
3 dl víz
 2 db Rooibos teafilter (African Dawn)
1 dl rum
25 dkg kristálycukor
3 db narancs
2 db citrom
1 tk forralt-bor fûszerkeverék


A kristálycukrot keverjük össze a rummal, két narancs és fél citrom levével, és egy narancs és egy fél citrom lereszelt héjával, majd hagyjuk 1-2 órát állni.

 A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a teafilterre és hagyjuk pár percig állni. 

A kétféle bort öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a fûszerkeveréket, és forraljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tûzrõl és hagyjuk pár percig állni.

Ezután a rumos-cukros-citrusos keverékhez öntsük hozzá a teát, és a forralt bort, majd keverjük össze, és szûrjük le. 

Ezután melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tûzrõl, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt narancsot és citromot, majd hagyjuk állni hogy az ízek jól összeérjenek.

Ízlés szerint az elkészült puncsot kínálhatjuk rögtön miután beletettük a felszeletelt gyümölcsöket, de érdemes állni hagyni, hogy az ízek jobban összeérjenek. Kínálhatjuk forrón, langyosan, de hidegen is nagyon itatja magát.....
 


Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/01/s...

sponsored links

Keres?s