Szilveszteri falatozáshoz

2013-12-28

sponsored links


A szilveszteri büfébe kívánkozik a töltött padlizsán.

Egy arab recept szerint készült  elõétel amit már korában bemutattam (itt).
Nekünk nagyon ízlett már az elsõ kóstolásnál is,ennek már  jó pár éve és most annyi idõ elteltével megreformáltam a receptet,  ha mondhatom  ez így még jobb.

A dolog apropója egy nagyon kedves gesztus, miszerint én   novemberben   "igazi" padlizsánhoz jutottam, nem is akárhogyan. Sütõtököket mustrálgattam a piacon az Ándzsa nevû kofánál. Gyakran vásárolok nála (is) padlizsánt, bazsalikomot ( korlátlan mennyiségben). Ez alkalommal amint  kiszolgálta  a soron levõ vevõjét, hozzám fordult, abból amit mondott kihallottam ugyan padlizsán szót ám arra gondoltam  a  nyarat emlegeti  egészen addig amíg elõ nem  húzott egy nagyobbacska zsákot  tele friss padlizsánnal, az utolsó termés, amit nekem szedett le és õrzött ( már majdnem dél is volt  mire odaértünk) pedig nem lehetett  biztos benne  hogy az nap is piacozok.
Újfent megerõsödött bennem az  a kellemes érzés  milyen jó piacozni,  ezek az emberek ( a kofák)  tele vannak  érzéssel ( és  spontán üzleti érzékkel) odafigyeléssel.

Nos nekem késõ õsszel a tél beállta elõtt így került a kosaramba friss padlizsán, mivel utolsó  termés akad ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2013/1...

sponsored links

Keres?s