Szilveszteri falatoz√°shoz

2013-12-28

sponsored links


A szilveszteri b√ľfébe k√≠v√°nkozik a t√∂lt√∂tt padlizs√°n.

Egy arab recept szerint kész√ľlt  el√Ķétel amit m√°r kor√°ban bemutattam (itt).
Nek√ľnk nagyon √≠zlett m√°r az els√Ķ k√≥stol√°sn√°l is,ennek m√°r  j√≥ p√°r éve és most annyi id√Ķ elteltével megreform√°ltam a receptet,  ha mondhatom  ez √≠gy még jobb.

A dolog aprop√≥ja egy nagyon kedves gesztus, miszerint én   novemberben   "igazi" padlizs√°nhoz jutottam, nem is ak√°rhogyan. S√ľt√Ķt√∂k√∂ket mustr√°lgattam a piacon az √Āndzsa nev√Ľ kof√°n√°l. Gyakran v√°s√°rolok n√°la (is) padlizs√°nt, bazsalikomot ( korl√°tlan mennyiségben). Ez alkalommal amint  kiszolg√°lta  a soron lev√Ķ vev√Ķjét, hozz√°m fordult, abb√≥l amit mondott kihallottam ugyan padlizs√°n sz√≥t √°m arra gondoltam  a  nyarat emlegeti  egészen addig am√≠g el√Ķ nem  h√ļzott egy nagyobbacska zs√°kot  tele friss padlizs√°nnal, az utols√≥ termés, amit nekem szedett le és √Ķrz√∂tt ( m√°r majdnem dél is volt  mire odaért√ľnk) pedig nem lehetett  biztos benne  hogy az nap is piacozok.
√öjfent meger√Ķs√∂d√∂tt bennem az  a kellemes érzés  milyen j√≥ piacozni,  ezek az emberek ( a kof√°k)  tele vannak  érzéssel ( és  spont√°n √ľzleti érzékkel) odafigyeléssel.

Nos nekem kés√Ķ √Ķsszel a tél be√°llta el√Ķtt √≠gy ker√ľlt a kosaramba friss padlizs√°n, mivel utols√≥  termés akad ...

FolytatŠs a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2013/1...

sponsored links

Keres?s