Szilvamousse-os torta mákos-mandulás alapon, gluténmentes

2016-10-01

sponsored links


A receptet Praliné Paradicsomtól olvastam, én tortaformában készítettem el. Mivel nem volt tonkababom a szilvát vaníliával, szegfûszeggel, fahéjjal és mandulával ízesítettem. 
Könnyed, habos, nem túl édes desszert s habár a leírás hosszadalmas az elkészítése csöppet sem bonyolult ha precízen, idõben elõkészítve az alapanyagokat, lépésrõl-lépésre készítjük.
Köszönöm a receptet!

Hozzávalók egy 18 cm átmérõjû tortához:

Mákos financier:
40 g tojásfehérje
35 g porcukor
13 g mandulaliszt
10 g darált mák
20 g liszt (gluténmentes Schar)
40 g olvasztott, langyos vaj

A ropogós réteghez:
50 g fehércsokoládé (gluténmentes) ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2016/10/szilvamo...

sponsored links

Keres?s