Szilvalekváros rakott palacsinta

2010-09-07

sponsored links

Hozzávalók: 30dkg liszt, 6dl tej, 2 evõkanál olaj, 2db tojás, 2 csipet só, szódavíz, szilvalekvár (ízlés szerint változtatható és gyümölcs- darabokat is tartalmazhat), étcsokoládé, kókusz reszelék (ízlés szerint változtatható).

Elkészítése: a lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük. A palacsintasütõben egy evõkanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merõkanálnyi adagokban, a sütõben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére gõz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk (ez utóbbi fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthetõ, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhetõ el).



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/GbHamiAvagyAz...

sponsored links

Keres?s