sponsored links

Szilvalekváros bukta

2012-11-24

sponsored links




Moha révén valódi szatmári szilvalekvárhoz jutottam, hálás köszönet neki itt is.
Önállóan is rendkívül finom, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, foszlós, puha kelt tésztával pedig egyenesen páratlan.

Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához
700 g liszt
40 g élesztő
350 ml tej
4 dkg vaj vagy margarin
50 g cukor
1 csapott kávéskanál só
1 tojás
fél citrom reszelt héja

A töltelékhez
szatmári szilvalekvár
fahéj

A kenéshez
1 tojássárgája
1 evőkanál tej

150 ml langyos tejben egy kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.
Lefedve langyos helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, kétfelé vesszük, és mindkét részből 0,5-1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk, majd egyenként 12 egyenlő négyzetre vágjuk.
Mindegyik közepére egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt halmozunk, megszórjuk pici fahéjjal, és feltekerjük.
Olajjal vagy vajjal vékonyan kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a buktákat.
A tepsiben még 20-25 percet kelesztjük, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgája és a tej keverékével.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük a buktát, amíg szép aranybarna nem lesz.
/

Folytatás a blogon ... citromhab.blogspot.com/2012/11/szilva...

sponsored links

Keresés








Gasztroblogok