Szezámkrémes falatkák zöldfûszeres-tojásos krémsajttal

2014-04-04

sponsored links


Boldog Kukta, azaz Tóth-Nacsa Ági ismét játékra invitált, és én örömmel mondtam igent, mert egy olyan alapanyagot mutatott be, ami természetes és tartósítószerektõl mentes. Ez a magas minõségû magkrém- és magolajcsalád pedig a Donum Terrae névre hallgat. Mivel én magam is egyre jobban odafigyelek arra, hogy mibõl sütök-fõzök, nem volt kérdés, hogy részt veszek ebben a játékos versenyben, amelynek mottója "Fõzz a Donum Terrae-vel!". Persze sütni is lehet. :D A magolajok közül sajnos csak a tökmagolajat ismerem behatóbban, de azt annál sûrûbben használom; van is egy pár vele készült receptem a blogon.
Most viszont kínálkozott a lehetõség, hogy megismerkedjek az egyéb magokból készült termékekkel is. Nevezetesen a szezámmagból elõállított krémmel, azaz a szezámkrémmel, amit tahini néven is ismerhetünk, és ez a sokak körében már jól ismert hummusz egyik fõ alkotóeleme. Ezt kaptam ajándékba, hogy alkossak belõle valamit.
A verseny egyébként 3 hétig tart, és én már rögtön az 1. héten szerepet kaptam - az elõétel kategóriában. Kicsit meg is lepõdtem, mert nem számítottam rá, hogy ilyen hamar elõ kell rukkolnom valami ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/04/szeza...

sponsored links

Keres?s