Szerintem ? Toleráljunk? De ne vigyük túlzásba!

2017-10-03

sponsored links





A tolerancia napjaink egyik kulcsszava. De néha mintha túlzásba vinnénk. 

A blogom miatt jó pár fõzõs facebook csoportban tag vagyok. Az egyik fõzõs csoportban ? mindent fõzõs, tehát nem ilyen-olyan mentes, nem vega stb. ? valaki feltett egy étel alapanyagot. Egy nyulat. Elõkészítve, nyersen, egyben, mint ahogy a csirke is nap mint nap elénk kerül. Majd az admin megkérte a tagot, hogy törölje, mert ez sértheti az érzékenyebb lelkûeket. 

Mi van??? 

Ha már nyúlpaprikás, darabolva, akkor oké, elõtte nem oké?

Persze ez egy kettõs dolog, valamilyen szinten értem is, mert szerintem is aranyos a nyuszi, bár én a tyúkokkal is ?szerelembe tudok esni?. És az meg pláne elég skizofrén dolog, hogy meg is eszem, de közben erõteljesen elhessegetem magamtól azt a gondolatot, hogy elõtte ott mászkált az udvarban (nálunk/a szüleimnél max. 2-3 tyúk van egyszerre, akik gyakorlatilag házikedvencek is, több évig is ott éldegélnek, szerintem náluk boldogabb tyúkok nincsenek). Ha nem a mi tyúkunk, akkor nem igazán jut eszembe ?rossz? gondolat. 

De ez csak az én hülyeségem, egy fõzõs csoportban a nyúl csak egy nyersanyag, bármennyire is durván hangzik. 

És ha jönne egy kínai, aki azt mondaná, hogy õ márpedig ezt eszi alapból és ?nem cirkét, hánem kutát? rak fel, azt meg mindenki a legnagyobb felháborodással kezelné. Pedig náluk ezeréves hagyomány. Még kutyaevõ fesztiváljuk is van. 

Ha lenne mondjuk ovis csoport a facebookon, ott még lehet, hogy jobban elfogadnám, hogy ne legyen egy (élelmiszerré válás céljából) nyúzott nyuszi. Bár szerintem õk is megtanulják elõbb-utóbb, fõként a vidéken élõk, hogy ez így mûködik, a szõrös-tollas állatból lesz egy ilyen csupasz, ami aztán megy a fazékba. (A vegák nyilván nem így tanítják.) 

Szóval egy (általános!) fõzõs csoportban az ilyen nem tolerancia tárgya, ennyire nem kéne finomkodni. Közben pedig mégis, ha a kínai példát vesszük? Te mit gondolsz?





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?





Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/10/03/szer...

sponsored links

Keres?s