szerb rizzsel töltött paprika

2017-08-23

sponsored links

Imádom a szerb módra készült rizst. :) Amikor elõször ettem ilyent, akkor úgy lángolt tõle a szám, hogy csak na, de ettõl függetlenül faltam. Amióta én is készítem, a csípõs paprikát nem teszem bele, mert szerintem így is megállja a helyét.
Hozzávalók: Rizs, étkezési paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, gomba, olíva olaj, só, bors, kakukkfû, pritamin paprika ( vagy bármilyen vastag húsú is megfelel )
Elkészítése: Elõször készítsünk a hagymából, fokhagymából, paprikából paradicsomból és gombából egy jó lecsót. Amikor elkészült, fûszerezzük majd öntsünk hozzá rizst és másfélszeres mennyiségû vízzel öntsük fel. Lehet alapét is használni, akkor ízletesebb lesz. Közben a paprikákat készítsük elõ, amíg a rizs megpuhul. Mossuk meg, vágjuk félbe, csumázzuk ki. Egy sütõlapot vékonyan olajozzunk ki, majd ültessük rá a félbe vágott paprikákat a lemezre és töltsük meg a lecsós rizzsel. Kenjük át olajjal a tetejüket is, majd toljuk 200 fokos sütõbe és süssük 15 percig. Ez alatt a paprikák húsa megpuhul, a lecsós rizs pedig picit ropogóssá sül. Tálaláskor díszítsük egy kevés tejföllel és szórjuk meg metélõhagymával.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/08/sze...

sponsored links

Keres?s