Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

2018-05-18

sponsored links



Szentedrei skanzen a családoknak tökéletes kirándulási úti cél,mely kicsiknek nagyoknak egyaránt maradandó élményt nyújt. Pünkösdkor a Skanzen portáin közel 30 szellemi kulturális örökségét õrzõ közösség mutatkozik be színes programokkal, zenével, tánccal.Ha még nem tudjátok hová is menjetek a hosszú hétvégén,talán ez egy tökéletes program lehet számotokra.
Mi nem olyan régen jártunk ott. Nagyon szép idõnk volt és a mezõvároshoz érve belecsöppentünk az ott lakók életébe. Nagyon hitelesen adták elõ a színészek az ott anno élõk mindennapjait,amelyen rendkívül jól szórakoztunk. Kedvcsinálóként hoztam nektek egy pár fotót amit a skanzen területén készítettem.Fogadjátok sok szeretettel!




" Ha rövid idõn belül szeretnénk bebarangolni hazánk tájait, vagy ismerkedni szeretnénk a néprajzunkkal, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum szinte egész évben tárt kapukkal vár minket.Az 1967-ben alapított, hazánk legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma, ismertebb néven a Skanzen, a magyarföld tájegységeire legjellemzõbb építészetet, falusi környezetet és a ,hajdan volt életmódokat, kultúrákat tárja elénk.
A Skanzen Szentendre nyugati felében, egy erdõk által határolt területen a Lajos-forrásközelében, mintegy 46 hektáron mutatja be hazánk tájegységeinek tájházait.
A Skanzeni kirándulás egy csodás repülés a múltba. Kortól, nemtõl függetlenül itt minden magával ragadja a képzeletet, a gyönyörû védett természettõl kezdve a legapróbb emléktárgyaik.

Skanzen idei szezonjának egyik fõ látványossága az Élõ történelem melynek során a századforduló mindennapjai elevenednek meg a múzeum felföldi mezõvárost bemutató tájegységében a hétvégi nyitvatartási idõ alatt (szombat - vasárnap, 10.00-16.00). A korhû jelmezekbe öltözött karakterek élõ jelenetekkel, dialógusokkal egy történet cselekményszálait mesélik el, melynek segítségével bepillanthatunk az ott lakók mindennapjaiba. Beszédbe elegyedhetünk velük, beleshetünk házaikba, boltjaikba, megtapasztalhatjuk, hogyan éltek akkoriban és mivel foglalkoztak a város lakói. ,,
Forrás

































































































Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2018/05/szenten...

sponsored links

Keres?s