Szarvasgombás pici

2010-09-18

sponsored links

Szarvasgombás pici
(Pici al tartufo)

200 g pici (vagy spaghetti)
1 késélnyi friss vaj
1 ek extraszûz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 darabka szardella (üveges)
60 g parmezán, reszelve
só, bors
1 kisebb szarvasgomba


Egy kisebb lábasban felhevítem a vajat és az olajat, majd beleteszem az apróra vágott és szétnyomkodott fokhagymát. Némi pirítás után beleteszem a szintén szétnyomkodott szardellát is.
Közben felforralom a vizet és kifõzöm a tésztát.
Vékony gyalun hajszálvékonyra szelem a szarvasgombát, a sajtot pedig lereszelem.
Mielõtt átszûrném a tésztát, leveszek egy kevés fõzõvizet.
A kifõtt picit egy nagy tálba teszem, hozzákeverem a mártást, a reszelt sajtot és ha szükséges, kevés levet is teszek hozzá. A szarvasgombával tálalom.
A tetejére borsot tekerünk, olívaolajat csorgathatunk és tehetünk még rá sajtot.
2 személyre

Folytats a blogon ... pasta-ebasta.blogspot.com/2010/09/sza...

sponsored links

Keres?s