Szamoai kókusztejes bucik (pani popo)

2016-01-28

sponsored links



Körülbelül azóta tervbe van ez a kelt tészta véve, amióta csak megláttam a mosolygós bucikat itt, Cserke blogján , szóval éppen ideje volt nekilátni. Az ilyen terveimet persze nem árulom el, mert ha például kiderül, hogy kókuszos, vagy kelt tészta vagy kókuszos kelt tészta, na akkor folyamatosan nyaggatnának érte minden hétvégén  az idõk végtelenségéig. Most viszont ütõártyaként húztam elõ az aranygaluskával szemben, amit télen minden hónapban kétszer megennének, és csodák csodája, senki nem vitatkozott. Csak annyit kérdeztek persze,hogy csokit lehetne-e esetleg beletenni, mert azért mégis, de erre meg már föl voltam készülve, majd jön olyan is.
Egyébként annyira egyszerû az elkészítése, szinte nem is kell dagasztani, csak türelmesen várni a két kelesztési fázist, hogy bátran ajánlanám bárki olyannak is, aki még soha nem készített kelt tésztát - na és persze a kókusztejtõl nagyon kókuszos is. 
Gondoltam, kicsit megemelem a cukor mennyiségét, mert ismerem az én Népemet, azután rájöttem, hogy 2-2 evõkanál az pont nyolc deka, úgyhogy nem is,  lehet rá kenni ezt-azt, de szerintem natúr kókuszosan a legfinomabb.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1/2 dl langyos víz
4 dkg cukor ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2016/01/szamoai-k...

sponsored links

Keres?s