Szalonn?s-t?r?s h?zi met?lt t?szta

2022-10-25

sponsored links

...?s v?gre befalaz?dtunk!
 

 


 
Az ?n Kutyaf?lem el?g ?gyes fi?, olyan munk?kat is prec?zen ?s sz?pen meg tud csin?lni, amihez el?sz?r van szerencs?je. Ilyen a falaz?s is, amire az?rt volt sz?ks?g, mert a k?m?ves cseszett betartani az ?g?ret?t az el?szob?ban ?ktelenked? g?z?r?t nem lehetett volna elt?ntetni an?lk?l, hogy az eltakar?s?ra kital?lt gipszkarton fal ne l?gott volna bele az ablak s?kj?ba. Persze jobb lett volna a k?sz?l?ket kipakoltatni az udvarra, de az egy kisebb vagyont em?sztett volna fel, ?gyhogy ink?bb elt?ntett?k az ablakot, hogy azt?n eszt?tikus m?don kivitelezhet? legyen ama ronda szerkezet gipszkartonos  ?lc?z?sa. (Nan?, hogy lesz majd ?vegezett ajt?, az elveszett f?ny becsalogat?s?ra!) A falaz?s mik?ntj?vel nem untatn?m a ny?jas olvas?t, hiszen neki sokkal ink?bb az al?bbi recept a l?nyeg. Ugye?! :D
Sz?val, am?g a Kutyinyek az Ytonggal molyolt, addig ?n ? mivel le lettem tiltva a seg?t? k?z ny?jt?s?t?l, mondv?n, hogy ez a kis falaz?s egyemberes mel? ?, t?szt?t gy?rtam. Aki ui. ilyen sz?pen dolgozik, annak kij?r, hogy az egyik kedvenc?t kapja eb?dre. Ez pedig nem m?s, mint a h?zi k?sz?t?s? t?szta. :) Volt is nagy ?r?m, amikor a munk?latok k?zepette az orra al? dugtam a kaj?val teli serpeny?t. A szersz?mok helyett ?st?ll?st vill?t ragadott, ?s seperc alatt bekebelezte a finom t?sztaeb?det, hogy azt?n ?jult er?vel folytassa tov?bb a munk?t. D?lut?nra m?r egy vakablak boldog n?z?i voltunk. :D
Egy?bk?nt ez ?gy most egy soron k?v?li recept lett, azaz nem volt betervezve, ?s b?zom benne, hogy a blog k?vet?i eln?zik nekem, hogy a fot?k ez?ttal nem a szokv?nyos csend?letszer?en berendezettek, hanem sz? szerint f?z?s k?zben k?sz?ltek, ki-be rohang?lva a t?zhely ?s az el?szobaablak k?z?tt. ?ppen ez?rt a t?szt?hoz n?mi falat is mell?keltem most. :D

 

Hozz?val?k 2-3 szem?lyre:

13 dkg finomliszt
5 dkg teljes ki?rl?s? b?zaliszt
2 toj?s
s?
15 dkg kock?zott h?sos szalonna
1 ek. szil?rd mangalicazs?r
25 dkg t?r?
3 p?pozott ek. tejf?l
?r?lt tarka bors
2 ek. met?l?hagyma vagy apr?tott petrezselyemz?ldje

elk?sz?t?s:
  1. A t?szt?hoz a toj?st 1 tk. s?val felverj?k, hozz?adjuk a liszteket, ?s rugalmas t?szt?t gy?runk bel?le. N?gyfel? osztjuk, megg?mb?lygetj?k, ?s letakarva, negyed?r?t pihentetj?k.
  2. Ek?zben a h?sos szalonn?t a zs?ron pirul?sig s?tj?k, majd f?lretessz?k. A t?r?t a tejf?llel, a met?l?hagym?val, a borssal, s?val kikeverj?k.
  3. A t?sztagomb?cokat lisztezett munkalapon egym?s ut?n kb. 1 mm v?kony, hossz? nyelv alak?ra ny?jtjuk, ?s pizzav?g?val tetsz?s szerinti sz?less?g? cs?kokra v?gjuk (nem kell szab?lyosnak lennie). Meghintj?k kev?s liszttel, ?s felr?zzuk a t?szt?t. (Am?g az egyik adag t?szt?val dolgozunk, addig a m?r k?sz met?lteket konyharuh?val betakarjuk.)
  4. A t?szt?t lobog? s?s v?zben kif?zz?k, lesz?rj?k, ?s az ?jra felhev?tett szalonn?s zs?rra szedj?k. Alaposan ?tforgatjuk, majd a tejf?l?s t?r?val is ?sszekeverj?k. T?laljuk.










Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2022/10/szalo...

sponsored links

Keres?s