Szalagos farsangi fánk

2014-02-17

sponsored links


Gondolkodtam egy darabig, mit is írhatnék a hagyományos szalagos fánkról így a farsangi szezonban, amit mi leginkább úgy tartunk, hogy fánkot és annak különbözõ változatait kérjük hétvégi desszertként. Aztán arra gondoltam, beszéljenek a képek, amiken anyukám, a fánk-mester által készített gyönyörûségek szerepelnek.

A recept egy tévéújság 1998. évi januári számából származik. Habár a papír már igencsak rongyos, a fánk fantasztikus íze ugyanolyan maradt, ha nem még jobb lett. :)

Ahogy már írtam, jöhetnek is a hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztõ
6 dkg vaj
5 dkg cukor
5 tojássárgája ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/02/szalag...

sponsored links

Keres?s