Szalámival töltött articsóka aioli mártással

2015-07-31

sponsored links


Amíg otthon éltem Erdélyben csak hallottam az articsókáról, de sosem ettem. Sőt vetettem is a veteményesbe, óriásira megnőttek, de csak más évben hoznak termést, s mivel a veteményes a kukoricás közepében volt, őszön a szántáskor nem tudták kikerülni, így kiszántódtak sajnos. Itt Londonban már megkóstóltam az articsóka szívet, ami az elején nem ízlett, de aztán megszerettem, most értem odáig, hogy a friss articsókát is megkóstoljam, saját kezüleg elkészítsem. Az az igazság, hogy nagyon ízlett nekem meg a Páromnak is, különleges, érdekes ízvilág. Mi szeretjük a különlegességeket. Ha hozzájuttok friss articsókához próbáljátok ki, csak azt tudom ajánlani. Igaz, kissé hosszadalmas az elkészítése, de a végeredmény mindenért kárpótol.

Hozzávalók (2 személy részére): 2 nagy articsóka, 20 dkg zsemlemorzsa, 30  dkg fűszeres, száraz nyári szalámi, 34 evőkanál reszelt parmezán, kis csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olívaolaj, só. A főzéshez: 3 - 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom, só. Az aioli mártáshoz: 1 tojássárgája, 1, 5 dl ...

Folytatás a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2015/07...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok