Sv?d gombasal?ta feny?pereszk?b?l

2022-12-17

sponsored links

A feny?pereszke az ?v sor?n eg?szen k?s?n is el?bukkanhat, ?m amennyiben nincs ?pp ez a gomba, m?s gomb?b?l, itt pl. varg?nyb?l is term?szetesen finom a sv?d gombasal?ta.
Elk?sz?t?s: A gomb?t megt?szt?tottam, ?sszev?gtam, kev?s olajon egy kisebb kock?ra v?gott v?r?shagym?t ?s 1 gerezd fokhagym?t pir?tottam, majd hozz?adtam a gomb?t (nagyj?b?l 4 szeres mennyis?ge volt a v?r?shagym?nak). S?ztam, eg?szen pici v?zzel fel?ntve f?ztem, k?zben borsoztam, kakukkf?vel, szurokf?vel (oreg?n?), citromos kakukkf?vel, bazsalikommal f?szereztem, egy citromkarik?t is belef?ztem (k?zben k?stolni kell, nehogy keser? legyen, ?s id?ben ki kell venni a citromot!). Mikor a gomba f?lig megf?tt, a hagyma is puha lett, akkor adtam hozz? a s?r?tett paradicsomot, majd addig s?r?tettem, m?g kr?mesen sz?szos lett. V?g?l pici citroml?vel ?s pici reszelt citromh?jjal f?szereztem. Ha van, kev?s apr?ra v?gott, friss bazsalikom ?s ol?vaolaj is mehet a v?g?n m?g bele. Van, amikor apr?ra v?gott savany? vagy kov?szos ubork?t is teszek a sv?dgomb?ba keveset. Beh?tve finom.

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2022/12/sved...

sponsored links

Keres?s