Stefánia vagdalt

2018-03-08

sponsored links

Vagy ahogyan anyukám hívja: egyben sült fasírt tojással.

A Facebook oldalunkon leírtam, hogy egy kedves régi olvasónk, Móni körülbelül 4 évvel ezelõtt megkérdezte, hogy lesz-e valamikor a közeljövõben Stefánia vagdalt a blogon. Én meg mondtam neki, hogy peeersze! Úgy néz ki, nálam másképp telik az idõ mint másoknál, mert a 4 év jelentette a "közeljövõt".  De ami késik, nem múlik, íme a recept.


Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 szikkadt zsemle
- 1 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 tojás + 4 db fõzve
- pirospaprika
- só
- bors
- esetleg ételízesítõ
- zsemlemorzsa

A 4 tojást enyhén sós vízben keményre fõzzük, majd hideg vízben kihûtjük, megpucoljuk és félretesszük. A zsemléket enyhén sós vagy ételízesítõs vízbe áztatjuk kb. negyed órára.

A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és kevés olajon mindkettõt megdinszteljük. Egy edénybe beletesszük a darált húst, hozzáadjuk a 2 tojást, a dinsztelt hagymát, fokhagymát, a kicsavart zsemléket. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk. Ha túl lágynak ítéljük, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.

Egy õzgerinc formát vékonyan kikenünk olajjal vagy zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával és egyenletesen eloszlatjuk benne a húsmasszát. A tetejére fektetjük kis közökkel a 4 egész tojást és az egészet befedjük a maradék masszával. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.

A sütõformát letakarjuk alufóliával és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 50 perc alatt megsütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 10 percig sütjük.

Egy kicsit hagyjuk hûlni, aztán egy hosszúkás tálat vagy tálcát fektetünk az õzgerinc formára és felfordítva kiborítjuk belõle a vagdaltat. Akár hidegen, akár melegen, szeletelve fogyaszthatjuk.


Én személy szerint hidegen jobban szeretem. Vagy ha melegen eszem, akkor mindig a kicsit sültebb részeket, széleket szoktam választani.

Lilahagymás burgonyasalátát csináltam hozzá.  Azt hiszem, ezt is bababarát étellé nyilváníthatjuk itthon, mert Dorottyának is ízlett (majdnem 13 hónapos). :)

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2018/03/stefan...

sponsored links

Keres?s