Stangli
sponsored links
Ezt a receptet barátnõmtõl kaptam,már nagyon régen.
Szeretem,mert bármeddig eláll anélkül,hogy kiszáradna...nem is kell zárt edényben tárolni.
Hozzávalók: jó nagy adag lesz....képen másfélszeres van
Szeretem,mert bármeddig eláll anélkül,hogy kiszáradna...nem is kell zárt edényben tárolni.
- 70 dg rétesliszt
- 25 dg RÁMA
- 10 dg zsír
- 2 tojássárgája
- porélesztõ---súlyhoz való mennyiség
- 7+7 dg reszeltsajt
- 1 kis tejföl
- só
kenéshez 1 db tojás...magvak
A lisztet tálba szórom,bele a sót,pötty cukrot ,élesztõt--elkeverem,majd a margarin,zsír,tejföl,7dg reszeltsajt....összegyúrom.
Lisztezett deszkán kinyújtom,felvert tojással megkenem,rászórom a reszeltsajtot,köményt,
tenyérrel kicsit rányomkodom a sajtot.
Pizzavágóval vagy derelyevágóval rudat vágok.
Sütõpapírral bélelt tepsibe teszem...megsütöm.
Lehet rászórni fokhagymaport vagy szárított fûszereket.
Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok....MARI