Spárga saláta

2018-03-07

sponsored links


-->


Hozzávalók 2 személyre: 

  • 6 szál zöld spárga
  • 2 összmarék rukkola saláta
  • 10 dkg uborka
  • 10 dkg fetasajt
  • 2 evõkanál extraszûz olívaolaj
  • 1 evõkanál citromlé
  • só, õrölt bors

Az öntethez: 

  • 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
  • 1 evõkanál citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evõkanál apróra vágott zöldhagyma
  • só, õrölt bors

Elkészítése: 

  • A sütõt elõmelegítjük 200 fokra. 
  • A spárgát megmossuk, a vastagabb végein a keményebb részt levágjuk. Tepsibe sorakoztatjuk, meglocsoljuk olajjal, citromlével, sóval, meg borssal, és alaposan összeforgatjuk. 5 percig sütjük. 
  • Az uborkát megmossuk, és zöldséghámozóval vékonyra szeljük. Közben egy tálkában alaposan kikavarjuk az öntethez valókat. 
  • A salátát megmossuk, és az uborkával együtt tálra rendezzük. Összeforgatjuk az öntettel, a tetejét pedig kirakjuk sült spárgával, illetve megszórjuk morzsolt fetasajttal. Sóval és õrölt borssal ízesítjük.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/03/sparga...

sponsored links

Keres?s