Spritz cookies

2010-09-01

sponsored links


Ezeket a kis kekszeket a Zenker keksznyomójával készítettem. Már hosszú ideje ki akartam próbálni, pár hete végül egész jó áron sikerült vennem egyet. Képet is találtam róla itt.
Többféle receptet is nézegettem, végül erre a receptre esett a választásom:

HOZZÁVALÓK:

1 bögre (227 gr) szobahõmérsékletû vaj

1/2 bögre (100 gr) cukor

1 nagy tojás

pár csepp vanília aroma

2 1/4 bögre (295 gr) liszt

csipetnyi só



ELKÉSZÍTÉS:


A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a vanília aromát. Miután jól eldolgoztuk, belekeverjük a lisztet és a sót is.

A tészta el is készült, nekiláthatunk a formázásnak. A keksznyomó használata egyáltalán nem bonyolult:

A masszával megtöltjük a keksznyomót, elõtte tetszõleges formázóval ellátjuk a végét. A tetején belehelyezzük a rudat, majd azt elfordítjuk. A keksznyomó végét függõlegesen a sütõlemezre állítjuk, pont úgy, ahogy a képen is látható, majd a kar egyszeri megnyomásával máris készíthetjük a kívánt formájú kekszeket. A recept azt írja, a sütõlemezt egyébként nem is kell kikenni, de szerintem azért biztos, ami biztos. Én most szilikonos sütõlapot tettem a tepsibe.
180 fokra elõmelegített sütõben kb. 10 percig sütjük a kis kekszeket, amíg szélük elkezd barnulni. Amikor készen vannak, sütõrácsra szedjük õket.

Megjegyzés:

- ez egy nagyon egyszerû alaprecept, amit kedvünkre variálhatunk: adhatunk hozzá reszelt citromhéjat, narancshéjat, kakaóport, kókuszreszeléket. Készíthetünk fahéjas kekszeket, megszórhatjuk durvára vágott dióval, áthúzhatjuk csokival õket.


Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/07/gapgp...

sponsored links

Keres?s