SPENÓTOS PULYKAROLÁD

2017-12-16

sponsored links

spenótos pulykarolád

Hidegtálra kellett valami mutatós étel. Hosszas agyalgatás után ezt a pulykatekercset ötlöttem ki. Bármivel tölthetõ, nem kell ragaszkodni a spenóthoz. 
Az összeállítással kell egy kicsit pepecselni és elég sokat kell várakozni a fázisok között, de megéri.

Hozzávalók

1 kg pulykamell
1 e.k. fokhagymás fûszerkeverék
1 csomag spenót (mirelit)
2 e.k. liszt
2 e.k. vaj
tej 1.5 dl (k.b)
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. só
1/2 k.k. szerecsendió
1/2 k.k. bors
100 dkg túró
2 e.k. reszelt parmezán


Elkészítés

Elõször is egy sûrû besamelmártást kell készíteni a vajból, lisztbõl és tejbõl.
Ebbe megy a kiengedett és lecsepegtetett spenót.
Folyamatos kevergetés közepette ízesítsd a sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Add hozzá a parmezánt ( a feta is nagyon finom hozzá). Kóstold meg, ha kell még sózd vagy mehet bele még fokhagyma.
Amikor késznek nyilvánítod, jöhet hozzá a túró.
Tedd félre és hagyd kihûlni, de idõnként keverd át. 

A pulykamellet szép, vékony szeletekre vágd.
teríts ki a pultra egy folpackot.
Enyhén sózd és borsozd be a folpackot (erre jönnek a hússzeletek).  
A szeleteket helyezd rá, téglalap alakzatban.
Terítsd le egy másik folpackkal és klopfold ki vékonyra.
Aztán fogj egy sodrófát és azzal is dolgozd át, hogy egyenletes legyen a hús.
Húzd le a felsõ nejlont, majd sózd, borsozd és fûszerezd.
Kend meg a kihûlt spenóttal.
Majd a folpack segítségével tekerd fel szorosan.
A feltekert húst jó szorosan bugyoláld bele a fóliába, a két végét tekergetve-mint a szaloncukor csomagolása, formázd szalámivá.
Kösd el a két végén a folpackot.
Végül egy alufóliába is csomagold be,
1 kg húsból 2 méretes rolád lesz.
Az elkészült roládokat tedd pár órára a hûtõbe. Elõzõ nap is el lehet készíteni.
Egy tepsibe tégy vizet és helyezd a sütõ aljába.
A hõfokot állítsd 130 fokra.
Fektesd tepsire a tekercseket és helyezd a sütõbe.
Én 70 percet hagytam gõzölögni, de szerintem, 60 perc is elég lett volna nekik.
Vedd ki a sütõbõl és megint tedd félre hûlni, a legjobb kitenni a hidegre.
Minél tovább hagyod a hidegben, annál szebben tudod majd szeletelni.
A kifagyott roládokat bontsd ki a csomagolásból, szójaszósszal vékonyan kend át õket, majd egy éles késsel szeleteld fél centis szeletekre.


spenótos pulykarolád



Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/12/spenotos-p...

sponsored links

Keres?s