Spenót és burgonya avagy A mai napot illetõleg

2018-03-08

sponsored links

Ma reggel, az egyik fészes csoportban, szívemnek tetszõ bejegyzést, illetve hozzászólást találtam. 
Ráadásul pont akkor, amikor én is, olyasmit, hasonlót, lényegében ugyanazt írtam.
Vajon mi lehetett ez, illetve az?
...nem más mint egy gyakori, és napi kérdés:
-Mit fõzzek ma ??? 
...és a válasz:
-Nézz be a hûtõbe, kamrába és azt, illetve abból bármit.
Én is így tettem, illetve ilyen ettem ??















KÖMÉNYES SERTÉSSZELET,
   SPENÓTOS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
80 dkg burgonya
20 dkg bébi spenót
10 dkg kolozsvári szalonna
4 ger. fokhagyma
õrölt kömény
bors, só
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és só vízben megfõzzük.
A bébi spenótot megmossuk, lecsepegtetjük.
A szalonnát aprókockákra vágjuk (vagy már így vásároljuk).
A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és õrölt köménnyel (bátrabban) megszórjuk, majd grill vagy normál serpenyõben megsütjük.
A megfõtt burgonyát kevéske zsiradékon, elkezdjük pirítani, közben hozzáadjuk a szalonnát, és amikor már szépen pirul, vékonyra szeletelt fokhagymát és spenótot is beleforgatjuk.
Ennyi, így jött, illetve ez lett.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s