Spenótos-fetás frittata

2014-02-13

sponsored links


Akár reggelire, akár ebédre is tökéletes ez a finom, egyszerű frittata. Igazából bármiből készíthetjük,amit találunk a hűtőben: kis darab felvágottak, sonkák, sajtok, paprika, cukkini, bármi! A spenót és a feta régóta jó páros, és most ismét bizonyítottak. Az uram ugyan nem volt elájulva tőle ( na de melyik pasi van egy olyan kajától, aminek fő alkotóeleme a spenót?), de én mondom, mennyei volt!
Ha még kímélőbbre szeretnénk, akkor csak a tojások fehérjét használjuk, ahogy az eredeti recept is írja, a sárgákból meg dobjunk össze egy Nérót a nem fogyózó családtagoknak vagy egy adag tojáslikőrt, rosszabb napokra.
A spenótról annyit, hogyha fagyasztottat használunk, akkor olvasszuk ki és alaposan nyomkodjuk ki.
Ha friss spenótot használunk, forrázzuk le és szintén nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, ellenkező esetben nagyon vizes lesz a frittata és nehéz lesz megfordítani.
Amúgy azt hittem, hogy ez egy egyszerű kaja, de nem volt egyszerű, megszenvedtem vele, hogy egyben maradjon. Köszönhető ez annak, hogy nem csavartam ki a spenót levét és annak, hogy teflon már nem sok volt a serpenyőm alján:)
Halkan jegyzem meg, nekem hidegen sokkal jobban ízlik,mint azon melegében:)

Hozzávalók:
1 fej lilahagyma ...

Folytatás a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keresés
Gasztroblogok