Speculoos madeleine

2017-12-17

sponsored links

Szeretem azokat a fûszereket, amiket egy mézeskalácshoz vagy egy hasonló jellegû karácsonyi süteményhez felhasználhatunk. Olyan gyakran nem sütök madeleinet, pedig nagyon egyszerû és finom tea sütemény. Vajas, omlós, kevert tészta jellegû édesség, ami azért is jó választás ünnepekre, mert sokáig eláll. Nyugodtan elkészíthetjük pár nappal korábban és akár dupla adagot is.








Speculoos madeleine
Hozzávalók (24 db-hoz)
15 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
15 dkg puha vaj
2 tojás
5 dkg nyírfacukor
5 dkg sötét nádcukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 csapott teáskanál õrölt gyömbér
1/2 kávéskanál õrölt szegfûszeg
1/2 kávéskanál õrölt szerecsendió
1 teáskanál õrölt fahéj
1 teáskanál sütõpor
egy csipet só

a tetejére
1/2 tojás fehérje
3 evõkanál porcukor (ez lehet több vagy kevesebb is)
1-2 csepp citromlé

Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a fûszereket és a sütõport. Hûtõbe helyezzük 3 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára. Másnap hidegen, kiskanál segítségével kisebb kupacokat helyezünk a formába, majd elõmelegített 200 fokos sütõbe 8-9 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihûlni. 1 tojásfehérje feléhez adjuk a porcukrot, majd simára keverjük és egy csepp citromlével fényesítünk rajta. Uzsonnás zacskóba töltjük, kivágjuk a végét, majd feldíszítjük a madeleineket.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/12/specu...

sponsored links

Keres?s