SOUS VIDE KACSAMELL NARANCCSAL
sponsored links
Az újdonság erejével hat rám egy masina, amit az Angyalkák hoztak Karácsonykor a Fiamnak... És milyen jó ötlet volt! Ezek az Angyalkák tudnak valamit... mondjuk azt, hogy szeretünk főzni, alkotni, kalandozni az ízek és a textúrák varázslatos világában. Mert lehet, az biztos. Szóval ez a gép egy Sous Vide gép. Semmi extra nincs benne, hiszen egy mini "kádfürdő" a kezelendő kajáknak. Azért nem írtam húst, mert nem csak kizárólag húst lehet benne szuvidálni, hanem pl. zöldségeket is vagy kettőjük kombinációját. A működésének a lényege az, hogy a befűszerezett hús/zöldség speciális műanyag tasakba téve, a levegőt kiiktatva, légmentesen lezárva/ hegesztve, beállított idő és hőfok alatt készre párolódik benne az étel. Saját levében megpuhulva, a fűszer-ízeket magába szívva készül el az étel. Befejezésként pedig egy serpenyőben, pár perc alatt kérget sütve a húsra/zöldségre, máris élvezhetjük a pompás ízeket és zamatokat. Szóval mesteri masina a konyhában... Elsőként kacsamell készült narancslével, de ha késznél lesz majd friss fűszernövény, akkor már csak a képzelet szabhat határt a gép körül. Nem tudom leírni az ízét, mert mennyei volt, ezt csak megtapasztalni lehet...
Hozzávalók: 2 kacsamell, 1/2 narancs leve, só, őrölt fekete bors, kevés ...