Sous vide csirkecomb rolád kapros-paprikás szószban galuskával

2015-10-30

sponsored links

cs_comb_rolad_paprikas_szosz.jpg

Úgy gondolom, hogy egyre inkább terjedőben vannak a szuvid készülékek a háztartásokban. Már okostelefon applikációval is beállíthatjuk őket, tehát csak ki kell választanunk az ételt, és beállítja a hozzávaló hőmérsékletet és időt, szóval egyre bolondbiztosabbá válik a technológia. A vákuumozható tasakok sem feltétlen kötelező kellékei immár a szuvidolásnak, sok gyártó készít jól záródó, főzésálló, olcsó, villámzáras, ziplock tasakokat. A tasakokat ugyan 100 °C+ garantálják, de ezeket én általában csak 70 °C-ig használom.

Az ilyen tasakokat vízbemerítéses technikával légmentesítjük. Az immár majdnem két év alatt elég alaposan kiismertem a technológiát és majdhogynem napi szinten használom is. A fenti fogás tulajdonképpen felfogható egy újragondolt csirkepaprikásnak, főleg, hogy a hús szuvid technologiával készül. Ha elkészítitek, mindenképpen az Alemitta kék, vagy feketelábú csirkéjét ajánlom hozzá, ezzel lesz igazán jó íze és állaga, mert ez a comb igen alacsony hőmérsékleten készül, igaz 4 órán keresztül. Állagra feszes, de szaftos marad, szeleteléskor már-már azt hihetnők, hogy ...


Folytatás a blogon ... afickofakanallal.blog.hu/2015/10/30/s...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok