Sorra nyerik a díjakat a magyar borok

2018-07-15

sponsored links

A vil√°g m√°sodik legjobb muskot√°lybor√°nak v√°lasztott√°k egy magyar pinc√©szet bor√°t.¬†J√≥ eredm√©nyeket √©rnek el a hazai borok a nemzetk√∂zi versenyeken: a nemr√©g lez√°rult VinAgor√°n egyenesen taroltak a magyar borok, de a k√∂zelm√ļltban berlini √©s londoni megm√©rettet√©seken is sz√©pen szerepeltek.

Arany√©rmet kapott √©s a vil√°gverseny m√°sodik legjobb muskot√°lybor√°nak v√°lasz¬≠¬≠tott√°k a m√°di Holdv√∂lgy bor√°szat Exaltation nev√Ľ, 2014-es √©vj√°rat√ļ, d√Ľl√Ķv√°logatott √©des tokaji s√°rgamuskot√°ly√°t a Muscats du Monde 2018 nemzetk√∂zi borversenyen. A franciaorsz√°gi Frontignan la Peyrade-ban id√©n 18. alkalommal rendezik meg a muskot√°lyborok mustr√°j√°t, az 55 f√Ķs nemzetk√∂zi zs√Ľri 23 orsz√°g 212 sz√°raz, √©des, gy√∂ngy√∂z√Ķ, illetve feh√©r, roz√© √©s v√∂r√∂s muskot√°lybor√°b√≥l v√°lasztotta ki a legjobbakat. √Ėsszesen 24 arany- √©s 46 ez√ľst√©remmel d√≠jazt√°k a ned√Ľket. Az idei mez√Ķny egyetlen magyar d√≠jazott bor√°szata a Holdv√∂lgy volt, amelynek Exaltation 2014 bor√°t a top 10 ranglista m√°sodik hely√©n emelte ki a zs√Ľri. A bor√°szat m√°r negyedik alkalommal nyert arany√©rmet √©s top 10 min√Ķs√≠t√©st a Muscats du Monde-on. A Muscats du Monde-on d√≠jnyertes Holdv√∂lgy borok mindegyike a m√°di Nyul√°sz√≥-d√Ľl√Ķb√Ķl sz√°rmaz√≥, k√©s√Ķi sz√ľretel√©s√Ľ √©des tokaji s√°rgamuskot√°ly volt ? olvashat√≥ a bor√°szat k√∂zlem√©ny√©ben. A Holdv√∂lgy Tokaj-Hegyalj√°n, M√°d legkiv√°l√≥bb ter√ľletein, h√©t k√ľl√∂nb√∂z√Ķ d√Ľl√Ķ 22 parcell√°j√°n gazd√°lkodik.

Szint√©n magyar borsikereket hozott a VinAgora Nemzetk√∂zi Borverseny, amelyre id√©n 13 orsz√°gb√≥l √©rkezett 545 nevez√©s, a n√©gynapos verseny eredm√©nyeit j√ļnius v√©g√©n hirdett√©k ki. Egyebek mellett Ausztr√°lia, Braz√≠lia, Libanon, Montenegr√≥, Oroszorsz√°g, Tajvan √©s Uruguay is k√©pviselte mag√°t boraival.

A díjnyertes borászat vincellérháza Tokaj-Hegyalján
Fotó: Holdvölgy Borászat

A magyar borokat n√©gy nagyarannyal, 73 arany√©remmel, 87 ez√ľst√©remmel, 6 Champion d√≠jjal t√ľntett√©k ki, de magyar is beker√ľlt a h√°rom nevez√Ķ orsz√°g legjobb borai k√∂z√©. A legfontosabb elismer√©s a Champion d√≠j, hiszen az adott kateg√≥ria √∂t legmagasabb pontsz√°mot kapott bor√°t a zs√Ľri az utols√≥ napon √ļjra √©rt√©keli, √©s egym√°ssal p√°rhuzamosan √∂sszek√≥stolva kiv√°lasztja a legjobbat. Itt egyebek mellett a Legjobb csendes feh√©rbor c√≠met nyerte el a Garamv√°ri Sz√Ķl√Ķbirtok Lellei Irsai Oliv√©r 2017-ese, a legjobb roz√© a Moln√°r Borh√°z Paulus Roz√© 2017-ese lett. A legjobb csendes v√∂r√∂sbor jelz√Ķvel illett√©k a Thummerer Pince R√©bus Egri Cuv√©e Superior 2012-j√©t, a legjobb pezsg√Ķ pedig a Garamv√°ri Sz√Ķl√Ķbirtok Brut Nature 2015-√∂se lett.

Pontsz√°m alapj√°n is √©rt√©kelt√©k a legjobb magyar borokat: a legjobb chardonnay a Hilltop Kamocsay Pr√©mium Chardonnay 2016-os √©vj√°rat√ļ bora lett. A furmintokn√°l holtverseny alakult ki, Kov√°cs Nimr√≥d Winery Furmint 2015-√∂se √©s a Pajzos?Megyer Furmint Selection 2015-√∂se kapta megosztva a c√≠met. Az olaszrizlingek kr√©mje a Schieszl Borh√°z Nagyk√ļt Olaszrizling 2017-es √©vj√°rata lett, m√≠g a legjobb pinot noir egy roz√© lett, a Haraszthy Pinc√©szet Pinot noir Ros√© 2017-ese.

A k√©kfrankosok mez√Ķny√©t a Fritz Borh√°z Szeksz√°rdi K√©kfrankos Pr√©mium 2013-asa nyerte, a cabernet sauvignonokn√°l pedig az Egri Korona Borh√°z Selection Egri Cabernet Sauvignon 2013-asa vitte el az els√Ķ d√≠jat. A merlot-k k√∂z√ľl a Gere Tam√°s √©s Zsolt Pinc√©szete Merlot V√°logat√°s 2012-ese √≠t√©ltetett a legjobbnak.

K√ľlf√∂ldi terepen is j√≥l teljes√≠tenek a boraink: a Deutsche Wein Marketing GmbH febru√°rban 22. alkalommal rendezte meg a Berliner Wine Trophy nemzetk√∂zi borversenyt, amelyen az elm√ļlt √©vekben is sz√°mos magyar bor√°szat vett r√©szt, √©s nyert el d√≠jat. A Hegyk√∂zs√©gek Nemzeti Tan√°csa √°ltal benevezett t√≠z bor k√∂z√ľl hetet arany min√Ķs√≠t√©ssel jutalmaztak.

M√°jusban n√©gy magyar pinc√©szet ? a Figula, a Kreinbacher, a Sauska Tokaj √©s a Szent Tam√°s ? bora is platina√©rmet nyert a londoni Decanter World Wine Awards idei verseny√©n, ahonnan n√©gy arany√©rmet is elhoztak a magyar termel√Ķk. Az egyik legrangosabb vil√°gversenyen a magyar borok tov√°bbi 22 ez√ľst- √©s 24 bronz√©rmet kaptak.

forrásom a https://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/sorra-nyerik-a-dijakat-a-magyar-borok-2-996584/

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


FolytatŠs a blogon ... https://borhirek.blog.hu/2018/07/15/s...

sponsored links

Keres?s