Sopszka saláta

2015-08-07

sponsored links



A feledhetetlen balkáni saláta.. Az már részlet kérdése,  reszelve  vagy darabosan  kérjük rá  a sajtot  a lényeg  a friss  " minõségi alapanyagokban rejlik. Nap érlelte zamatos paradicsom, ízletes uborka, hagyma és a nélkülözhetetlen fehér sajt. Ezért szeretjük! Bulgáriában "sierene" néven ismert,  Szerbiában, Makedóniában csak " sir" -ként emlegetett  friss fehér sajt ami ezt a salátát koronázza. (Igaz tájegységenként megnevezve  sõt  megkülönböztetve érett és  friss változatokat is,mint zlatari-, zlatiborski-, sir. )

A megmosott, megtisztított hagymát karikázzuk fel, szedjük szét!
A paradicsomot mossuk meg,  szeleteljük fel, mivel  a Balkánon általában nagy méretûek  a paradicsomok, ezért gyakran találkozunk  felkockázva vele a   salátában.
Az uborkát is  mossuk meg, hámozzuk meg és kockázzuk fel. Majd lazán összekeverjük  egy nagyobb salátás tálban.
Meglocsoljuk, borecettel, olíva olajjal ismét átkeverjük.
Mivel  a sajt önmagában is sós,  vigyázzunk  a sózással,  én nem ...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2015/0...

sponsored links

Keres?s