Sonkás-sajtos csirkemell, méteres bab

2015-01-30

sponsored links

sonsajtcsmzbab1.jpg

Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a Cordon bleu módra készült húst - csak a hús milyenségében vannak eltérések - ezt a sonkával, sajttal töltött rántott húst. (Azt, hogy rengeteg vendéglõben nem tudják a nevét, és mindenféle bolondságokat írnak az étlapra, most felejtsük el.) Én is szeretem, persze, nem kérdés. Innen jött az ötlet, hogy mégis valami olyat készítsek, ami nem rántott, de mégis megvan az összetett íze, amit a sajt és sonka kínál. És nem utolsósorban valamelyik elõzõ nap sonkás-sajtos Spätzle volt ebédre, és abból maradt felbontva fekete-erdei sonka és Appenzeller sajt, amit mindenképpen ideje volt felhasználni.

Egy csirkemellbõl vágott négy szelet húst kevés sóval, fokhagymaporral (ahogy a tévében és sokaknál a só-bors az alap, én jobban szeretem a borsnál a fokhagymát.) fûszereztem. Réteslisztben megmártogatva kevés zsiradékban minden oldalukat átsütöttem, ez csirkemell esetén alig pár perc, csak arra kell figyelni, hogy nem egyszerre rakom a serpenyõbe, hogy ne engedjen levet, vagyis süljön, ne fõjön. (Ugyanígy, csak picit tovább kell sütni, ha sertésszeletet választ valaki.)

Ezután sorba raktam ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2015/01/30/sonkas-sajtos...

sponsored links

Keres?s