Sonkába tekert zsebes csirkemell

2017-06-16

sponsored links

Korábban mindig híve voltam az elõre megrendelhetõ ebédeknek. Persze mert egyszerûbb módja ez a munkahelyi étkezésnek. De elkezdett hiányozni a fõzés öröme. Illetve az egy héttel korábban kiválasztott ételek varázsa, az adott nap már  nem is volt annyira jó. Este viszont már a kedv is enyhül ezért inkább olyan ételek jönnek számításba, melyeket viszonylag gyorsan el lehet készíteni.
Ilyen volt a mostani is...a zsebes csirkemell. A hûtõ jó barát, mindent amit rejt felhasználhatunk hozzá. Így került bele combsonka, sajt, póréhagyma és bazsalikom. Az egész pedig kapott egy bacon bundát.

Hozzávalók: 1 csirkemell, 2-3 szelet combsonka, karikázott póréhagyma, 2-3 szelet sajt, bazsalikom levelek, só, bors, szeletel bacon. Köretnek egy egyszerû paradicsomsaláta készült, feta sajttal.

A csirkemelleket jól megmossuk, megszárítjuk. Zsebet vágunk rá, majd jól befûszerezzük. A zsebeket megpakoljuk jobbnál jobb falatokkal, lásd feljebb, majd az egészet szeletelt baconnel burkoljuk. Egy kisebb tepsiben amit kiolajozok helyezem a csirkéket és lefedve kb. 20-25 percig sütöm lefedve. A pirításhoz elegendõ 10 perc, fólia nélkül. Miközben sül, elkészülhet a köret is, ami nálam ezúttal paradicsom saláta volt.
De a legegyszerûbb változata. Kihagytam a hagymát belõle, cserébe viszont feta sajt került.
Jó étvágyat hozzá!


Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2017/06/s...

sponsored links

Keres?s