Sonkás-póréhagymás quiche juhtúróval

2011-03-31

sponsored links

Már régóta szemezgetek ezzel a recepttel és fõként egy pitesütõvel, de most úgy döntöttem, nem várok tovább és kipróbálom. Az illata isteni, az íze nem kevésbé. Francia sós pite mindenféle finomsággal! Köszönet az ihletért a tejbegríz blognak!

Hozzávalók:
A tésztához:
250 gr liszt
1 tojás
10 dkg hideg vaj

A töltelékhez:
2 dl tejszín
2 evõkanál tejföl
3 tojás
ízlés szerint sonka, szalonna
fél szár póréhagyma
10 dkg juhtúró
só, bors
fél teáskanál sütõpor

A tésztát a hozzávalókból összegyúrjuk, majd fél órára a hûtõbe tesszük.
A tejszínt elkeverjük a tojásokkal és a tejföllel. A juhtúrót belemorzsoljuk és simára keverjük vele. A sonkát felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk és a tejszínes keverékhez adjuk. Sóval és borssal ízesítjük, a sütõport beleszórjuk. Egy kevés füstölt szalonnát is felkockázunk.

Ha eltelt a fél óra, a tésztát egy 26 cm-es forma alakjára nyújtjuk, de úgy, hogy peremet is tudjunk csinálni a pitének. A formát egy kicsit kivajazzuk, kilisztezzük és kibéleljük a tésztával. A tölteléket beleöntjük, a tetejét pedig megszórjuk a szalonnával.
45 percig 180-200 fokon sütjük.

Folytats a blogon ... fahejaspate.blogspot.com/2011/03/sonk...

sponsored links

Keres?s